Hoppa till sidans innehåll

Information inför säsongstart av träningsverksamheten

2017-07-17 07:22
Snart är det dags för säsongstart och vi ser mycket framemot att komma igång. Vi har återigen gjort ett stort planeringsarbete för att utveckla träningen än mer. Här kommer en del information om de nyheter som blir inför höstens träningsverksamhet.
  • Uppdaterad: 2017-10-15 20:52

Mindre grupper för att individanpassa mera

En av de största förändringar vi gör att vi skapar fler grupper med färre antal aktiva i varje. För varje grupp sätts ett maxantal för hur många vi får plats där vi tror kunna skapa riktigt bra träningsmiljö och kvalité. Vi kommer underlätta för ledare och tränare att möta varje individ och skapa större förutsättning för bra utveckling, lärande och glädje på träningarna. Det här gör att antalet ledartimmar ökar markant och glädjande är att redan nu har vi många nya ledare och blivande tränare som kan tänka sig att göra insatser kommande säsong.

Som ett resultat av detta kommer träningstiden för flertalet grupper kortas ned något. Grupperna kommer ha en mer tydlig spelarutbildningsplan vilket kommer göra träningarna än bättre. 

 

1 eller 2 pass/veckan i Rookie League 

För våra allra yngsta har vi tidigare bara erbjudit 2 pass/vecka. Nu gör vi det möjligt att enbart välja ett pass/vecka. Vi vet att det efterfrågats av några för att få ihop livspusslet samt möjliggöra att hålla på mer fler idrotter vilket vi självklart stöttar och rekommenderar. Nya som börjar spela hos oss kommer automatisk börja med ett pass i veckan och om man önskar snabbt kunna lägga till ytterligare ett pass. 

 

Vuxengrupperna blir vuxenkurser

För våra Basic Senior och Next Level Senior kommer förändringarna innebär att det skapas som kurser med mycket mer specifikt upplägg i olika nivåer. Tillsammans med kurstillfället ges möjlighet till extra spel/träningstillfällen varje vecka. Vi tror dessa förändringar kommer uppskattas mycket av de som vill lära sig mer och själv vill bestämma på vilken nivå man önskar utöva badminton. 

 

Pro League ges nya möjligheter

Likt alla andra grupper kommer även Pro League grupperna erbjudas enskilda pass där de tidigare alltid tränat tillsammans med annan grupp. Detta möjliggör än mer specifik träning och mycket större chans till individuppföljning. Även här kommer spelarutbildning/utveckling att tydliggöras. 

 

Nya tävlingsstrategier för nya tävlande

Vi erbjuder möjligheten att tävla i samtliga våra träningsgrupper. Vi vet att tävlingsaktiviteter under rätt förutsättning är ett viktigt moment i ens badmintonutveckling. För våra yngre grupper kommer vi skapa interna matchdagar i syfte att utveckla sitt spelande än mer samt förbereda/prova på hur det är att tävla i badminton. Vi önskas minska tröskeln och tydligt lära hur och varför tävling kan vara ett bra moment i ens badmintonutveckling. 

 

Avgifter

Med de förändringar i syfte att öka kvalitén på vår träningsverksamhet behöver vi göra ett antal justeringar även gällande terminsavgifterna och gällande tävlingssubventionen. Vi har stor respekt för de förändringar som har med ekonomi att göra. Badminton Carlskrona vill fortsätta utvecklas med en sund och trygg ekonomi och samtidigt vara attraktiva för alla de som vill träna och utvecklas i badminton. Alla intäkter i föreningen används hela tiden för att utveckla vår verksamhet ännu mer och göra den bättre. 

Jämfört med många andra föreningar har vi medvetet valt bort aktiviteter såsom försäljning av lotter, kläder och annat. Vi har medvetet valt gemensamt en låg medlemsavgift. Vi har fortfarande en generös subventionering av tävlande för de som önskar göra det. 

 

Detta var lite kort om vad som kan förväntas inför hösten. Vi tror mycket på de justeringar vi väljer att göra och det ska bli spännande att följa säsongen.

Mer specifik information kommer ut i nästa vecka via mail till alla grupper och ni är självklart välkomna att höra av er med frågor. Fram till augusti kan svar dröja då vi försöker vara lite lediga och ladda upp inför starten :) 

 

Sola försiktigt, simma lugnt och träna mycket! Ha en fortsatt god sommar!

 

Hälsar

Badminton Carlskrona

Skribent: Eric Fransson
Epost: This is a mailto link

 

BokaBana

BadmintonStart


 Partners

 

 

Affärsverken

 

 Roxtec

 

 

Ravnbö

 


  Sponsorer

 LI-NING


 

eye do


BLT Sydöstran


 

ICA

Postadress:
BK Carlskrona - Badminton
NKT Arena Karlskrona, Arenavägen 19
37155 Karlskrona

Kontakt:
Tel: 0768-867100, 0768-867100
E-post: This is a mailto link

Se all info