Hoppa till sidans innehåll

Praktisk information kring tävling


För de barn, ungdomar och föräldrar som aldrig tidigare har varit med på en badmintontävling så har vi här samlat en liten Praktisk lista kring tävlande. I detta dokument finner ni också vad det skulle kosta spelaren att spela en tävling som den inte har rätt till subvention på.

 

 

På en badmintontävling är det föräldrarna som har det yttersta ansvaret för barnen sålänge ni inte hör någonting annat från föreningens håll. Detta gäller även om föreningen har en officiell tränare med på tävlingen. Tränaren har fullt upp med att hjälpa spelarna på matcherna och kan inte hålla koll på alla spelares tider, att de har värmt upp, käkat osv.

 

Läs informationen under fliken ”Tävla” på hemsidan, där hittar ni svaren på många av era frågor.

 

Spelaren/föräldrarna håller själva koll på anmälan, lottning och tider inför och under en tävling. Anmälan görs via anmälningsformuläret på vår hemsida. All annan information om tävlingen hittar ni på tävlingens sida, vilken ni kan söka upp i Badminton Swedens Tävlingskalender.

 

 

Lite praktisk info i tävlingshallen:

-Kom i god tid innan er första match, minst 45 minuter innan i alla fall.

 

-Matchordning och schema finns oftast uppsatta i hallen. Denna info kan ni också få via nätet på ovan nämnda sätt så de flesta tävlingar idag uppdaterar sin tävlings sida direkt.

 

-Matcherna kan starta tidigare eller senare än vad utsatt tid från början var. Detta beror på om tidsschemat ligger i fas eller inte.

 

-Va beredd att spela en stund innan din matchtid är utsatt.

 

-Spelarna dömer själva, inga åskådare får lägga sig i.

 

-I de yngre åldrarna får man heja men inte coacha enligt följande regler:

U11/U13 - coaching mellan seten, inte vid 11-pausen eller mellan bollarna.

U15 - coaching vid 11-pausen och mellan seten, inte mellan bollarna.

U17 och äldre - backcoaching tillåten mellan bollarna, vid 11-pausen och mellan seten. 

 

-Egna rack medtages. Bollar står arrangören för.

 

-Vid många tävlingar får någon av spelarna (eller föräldrarna) i föregående match sitta siffervändare i efterföljande match. Ofta är det vinnaren under poolspelet och förloraren under slutspelet. Denna information får ni av tävlingsledningen på plats. Observera att dennes enda uppgift är att vända siffrorna och inte att döma. Om det är väldigt små nybörjare och man vill hjälpa till med regler så får man såklart det.

 

-Många tävlingar börjar med ett pool-spel. Efter detta kommer det oftast ett slutspel. Ibland både ett A och ett B-slutspel. Kolla därför upp om ni verkligen inte har några fler matcher att spela innan ni åker från hallen.

 

-Vid sjukdom, meddela själva tävlingsledaren att ni inte kommer. Kontaktuppgifter till denna hittar ni på tävlingens sida. 

 

-Vid många tävlingar finns det en liten kiosk men inte tillgång till ordentlig mat. Ta därför gärna med er lite matsäck hemifrån.

 

-Va goda representanter för Badminton Carlskrona på och utanför banan.

 

-Ha kul!!!

Uppdaterad: 05 NOV 2019 14:06 Skribent: Emelie Fabbeke
E-post: Adressen Gömd

 

BokaBana

BadmintonStart

Vuxenkurser

 


 Partners

 

 

Affärsverken

 

 Roxtec

 

 

Ravnbö

 


 Sponsorer

 

eye do

 

BLT Sydöstran

   

ICA

Postadress:
BK Carlskrona - Badminton
Arenavägen 19
37155 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info