Hoppa till sidans innehåll

MINITON


Våra yngsta aktiva, från ca 5 till drygt 8 år, tränar i våra MINITON-grupper. 

 

Miniton erbjuder er en möjlighet att få en rolig aktivitet tillsammans med ert barn varje vecka. En ledarledd badmintoninspirerad lekträning där vi på barnets villkor genomför träningen i ”stor och liten” format.

 

Träningarna brukar vara mycket populära både från barnets och den vuxnes håll. Att vi är många vuxna på plats ger barnen en chans till en till en början snabbare utveckling i en koordinativt lite knepig sport. Det ger också oss tränare chansen till att planera träningen på ett helt annat sätt än vad som hade varit möjligt med 14 stycken 6-åringar själva, bollen kommer helt enkelt tillbaka några fler gånger.

 

När barnen börjar närma sig 9 år och känner sig redo börjar vi träna på att klara oss utan obligatoriskt vuxet sällskap. Detta sker också på barnets villkor, vill man vara kvar i en MINITON-grupp längre så får man såklart det. Är barnet redo tidigare  och det passar bra utifrån andra grupper och tränarens perspektiv så kan övergången ske tidigare. 

 

Vi är dock såklart tacksamma för allt stöd i form av gruppledare eller assisterande tränare för ditt barns grupp som vi kan få även i fortsättningen. Ni har ju förhoppningsvis lärt er minst lika mycket som ert barn under MINITON-tiden. :-) Föreningen har satsat på anställda huvudtränare men är fortfarande en ideell förening där dessa värden är viktiga att bibehålla för att kunna hålla den kvalitet i allt som vi önskar, inte minst att barnen ska känna sig inkluderade och gärna lära känna alla andra barn i gruppen för att få ut så många värden som möjligt av sitt idrottande. Vi huvudtränare träffar föreningens över 200 barn varje vecka, en gruppledare träffar sin grupp på ca 14 aktiva och har möjlighet att skapa en annan relation till just den gruppen än vad vi huvudtränare har möjlighet till.

 

För att anmäla er till MINITON använder ni samma anmälningsformulär som alla barn och ungdomar här på hemsidan, länk finns även här:

 

https://www.bkc.se/traningsverksamhet/badmintonstart-barnungdom/ 

 

Välkomna till oss i Badminton Carlskrona!

Uppdaterad: 25 FEB 2020 14:47 Skribent: Emelie Fabbeke
E-post: Adressen Gömd

 

BokaBana

BadmintonStart

Vuxenkurser

 


 Partners

 

 

Affärsverken

 

 Roxtec

 

 

Ravnbö

 


 Sponsorer

 

eye do

 

BLT Sydöstran

   

ICA

Postadress:
BK Carlskrona - Badminton
Arenavägen 19
37155 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info